Tarihi Okulumuzun Restorasyon Projesi Geçti

Kasabamız da bulunan; 1997 yılına kadar İlkokul olarak kullanılan Belediye Başkanımız Salih GÜNDOĞAN tarafından tarihçi Muharrem BAYAR'a yaptırılan araştırma sonucunda, 1800 lü tarihin son yılları ile 1900 lü tarihin, ilk yıllarında karakol binası olarak inşa edildiği anlaşılan bina için hazırlanan restorasyon projesi,  20/02/2014 tarihinde Kültür Varlıkları koruma kurulunda yapılan görüşmede kabul edilmiştir. Proje ile ilgili gerekli metraj ve keşifler hazırlanarak Özel İdareye sunulacak. Gerekli kaynak sağlandıktan sonra restorasyon işi yapılacaktır. Bu tarihi bina kasabamızın Kültür varlığı olarak koruma altına alınacak ve gelecek nesillere tarihimizi hatırlatan bir eser olarak aktarılacaktır.

Davulga Belediye Başkanı Salih Gündoğan “Tarihimize sahip çıkıyoruz. Buram buram tarih kokan bu binada birçok Davulga’lının hatırası bulunmaktadır. Burayı önümüzdeki günler de memleketimize kazandırıp Kültür Merkezi olarak hizmet verecektir. Memleketimize hayırlı uğurlu olsun.